Servicii > Cursuri > ECDL > ECDL Start                                                                                                 Site map:
ECDL Start
      Desi obtinerea Permisului ECDL Complet presupune promovarea a 7 examene, dupa promovarea a numai patru examene se elibereaza la cerere si un "Permis european de conducere a computerului Start", care atesta absolvirea celor patru module.
      ECDL Start este util acolo unde sunt suficiente cunostintele dobandite prin parcurgerea a numai patru module si asigura flexibilitatea certificarii ceruta de piata in ceea ce priveste utilizarea calculatorului pentru unele slujbe si tendinta angajatorilor de a specializa angajatii strict pentru acele aplicatii folosite la locul de munca.
      Trei dintre modulele aferente Permisului ECDL Start sunt fixe:
  • Modul 2 (Utilizarea Computerului si organizarea fisierelor)
  • Modul 3 (Editare de text)
  • Modul 7 (Informatie si Comunicare),
      iar al patrulea poate fi ales de candidat in functie de necesitatile acestuia (respectiv dintre modulele 1, 4, 5 si 6).
      De exemplu, un angajat al Departamentului Contabilitate va fi interesat de Modulul 4 - Calcul Tabelar, in timp ce un angajat al Departamentului Marketing de Modulul 6 - Prezentari.
      Examenele pot fi luate intr-o perioada de maximum 3 ani, incepand cu data sustinerii primului examen, ele putand fi date de mai multe ori in aceasta perioada, daca este cazul, fara ca eventualul insucces sa fie sanctionat in alt mod decat prin plata pentru sustinerea unui nou examen. Daca perioada care a trecut de la primul examen este mai mare de 3 ani, atunci candidatul trebuie sa achizitioneze un nou card de aptitudini si sa reia procesul de examinare deoarece examenele sustinute pe cardul expirat nu se echivaleaza pe noul card de aptitudini achizitionat, pentru a putea obtine Permisul ECDL Complet.
      Daca un candidat care a obtinut Permisul ECDL Start doreste sa obtina Permisul ECDL Complet, atunci va solicita, direct catre ECDL ROMANIA sau prin intermediul unui centru, sa i se returneze cardul de aptitudini pentru a sustine cele 3 examene ramase.
Copyright © Minerva Company. All rights reserved. Termeni de confidentialitate.