Servicii > Cursuri > Formare Profesionala > Operator Calculator                                                 Site map:
Operator Calculator
     Cursul de formare profesionala pentru programul de Perfectionare – Operator Calculator este un curs autorizat, se va finaliza cu evaluarea abilitatilor si cunostintelor dobandite, iar participantii vor obtine, in urma evaluarii, certificatul de Absolvire pentru ocupatia Oprator Calculator (conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania), recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
      Certificatul de absolvire recunoaste toate competentele necesare practicarii meseriei de operator calculator– Cod COR 312201.
      TEMATICA:
      Cursul contine urmatoarele 6 module conform programei CNFPA:
  • Asigurarea functionarii calculatorului, retelei de calculatoare;
  • Asigurarea securitatii datelor si echipamentelor;
  • Asistarea utilizatorilor;
  • Intretinerea calculatorului si a echipamentelor ;
  • Instalarea, configurarea calculatorului / retelei de calculatoare ;
  • Asigurarea necesarului de componente si materiale consumabile.
      Programa cursului reflecta nevoile angajatorilor in privinta abilitatilor necesare angajatilor in utilizarea tehnologiei informatiei. Cunostintele teoretice si aptitudinile practice acoperite de programa inglobeaza toate informatiile pe care utilizatorii de computere personale din intrega lume trebuie sa le dobandeasca pentru a tine pasul cu aceasta dezvoltare.
      CUI SE ADRESEAZA:
      Cursul se adreseaza tuturor persoanelor care au incheiat ciclul liceal si care vor sa-si dezvolte abilitatile necesare pentru folosirea aplicatiilor intalnite in activitatile curente.
      AVANTAJE:
      Obtinerea Certificatului de absolvire pentru programul de Perfectionare-Operator calculator electronic si retele este recunoscuta la nivel national ca un standard prin care angajatorii pot stabili abilitatile de operare pe computer ale angajatilor curenti sau potentiali si prin care personalului ii pot creste pespectivele de angajare viitoare.
      METODE DE FORMARE:
      Cursul are un pronuntat caracter practic, cu exercitii si laboratoare pregatitoare in vederea promovarii examenului final. Cursurile au loc in laboratoare special amenajate conform normelor impuse la acreditare de catre Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor. Laboratoarele sunt dotate cu videoproiector, aer conditionat si calculatoare de ultima generatie.
      LOCUL DESFASURARII: Sediul Minerva Company din Constanta, B-dul 1 Mai, nr. 1, Bl H9 Parter.
      PERIOADA DESFASURARII: 60 ore. Programul se va definitiva prealabil, in functie de disponibilitatea lectorilor si a cursantilor.
      COSTUL CURSULUI:  acopera cheltuielile legate de mapa de curs (suportul de curs pe suport electronic - CD, materiale suplimentare, manual de lucru), traineri, sala de desfasurare a cursului, organizarea examenului si emiterea certificatelor. Plata se poate efectua in 2 rate.
Copyright © Minerva Company. All rights reserved. Termeni de confidentialitate.