Parteneriate > Prezentare e-CFR Constanta                                                                                      Site map:
Prezentare e-CFR Constanta
Proiectul "e-CFR Constanta"
din cadrul programului Phare 2005 - Coeziune Economica si Sociala -
Dezvoltarea Resurselor Umane - Promovarea invatarii pe parcursul intregii vieti pentru calificarea si recalificarea fortei de munca
din cadrul programului Phare 2005 - Coeziune Economica si Sociala -

      Contributia educatiei si instruirii la cresterea economica este larg recunoscuta de strategiile europene si nationale in Uniunea Europeana, inclusiv in Romania, iar ritmul schimbarilor tehnologice, a integrarii pietelor nationale cu cele europene, ponderea tehnologiilor informatiei si a informatiilor propriu-zise in crearea produselor si serviciilor au determinat S.C. Intretinere si Reparatii Vagoane "CFR IRV" S.A. si S.C. Minerva Company SA sa initieze proiectul "e-CFR Constanta", de pregatire in domeniul operarii calculatorului si in retele a 300 de angajati care functioneaza la nivelul judetului Constanta, invitand in proiect, ca asociat beneficiar si SNTFM (Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa) "CFR Marfa " - Sucursala Constanta.
      Obiectivul pe care si-l propune proiectul este, astfel, de a contribui la sporirea competitivitatii fortei de munca existente, la toate nivelurile ierarhice, in vederea cresterii productivitatii la locul de munca.
      La nivel specific de proiect, se urmareste sporirea si adaptarea competentelor IT a celor 300 angajati, astfel incat sa raspunda modificarilor continutului in IT al muncii curente; eficientizarea activitatii curente a 300 angajati, inclusiv cresterea productivitatii la locul de munca prin utilizarea la capacitate a dotarilor TIC (Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor); promovarea stabilizarii locurilor de munca si a noilor competente necesare ocuparii acestora, in cele 32
departamente din care provin cursantii, precum si sporirea implicarii intra-institutionale a colectivelor, datorita unei mai bune comunicari.
      Acest concept de curs se va implementa pe o durata de 8 luni, dupa un orar care va lua in calcul toate elementele institutionale si individuale care ar putea sa il pericliteze
Uniunea Europeana
Perioada de finantare: ianuarie 2008 – decembrie 2008
Acest site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Uniunii Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei   informatiilor prezentate revine initiatorului site-ului web.
Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Copyright © Minerva Company. All rights reserved. Termeni de confidentialitate.